Učionica na filmu i film u učionici

Šta nam filmovi govore o školi?

"Učionica na filmu i film u učionici", je predavanje kroz koje učesnici imaju priliku da istražuju različite načine na koje je obrazovanje prikazano u popularnoj kulturi, i da postave pitanje na koje načine film utiče na naša očekivanja od škole, istovremeno otvarajući prostor da promišljamo mogućnosti promena tog sistema.

U predavanju se koriste video klipovi iz holivudskih filmova
kao što je "Društvo mrtvih pesnika" i "Osmeh Mona Lize", kao i domaćih filmova "Majstori, majstori" i "Pored mene".

​Radionicu o filmu i obrazovanju sam razvila u saradnji sa Organizacijom sa promociju aktivizma (OPA), na projektu obrazovanja srednjoškolaca/ki o medijima i rodu. Isti projekat je 2013. godine proglašen za najuspešniji omladinski projekat u Srbiji, od strane Evropskog pokreta.

Starosna grupa: 15 - 19 godina

Trajanje: 45 ili 90 minuta

Potreban materijal: projektor

Biografija predavača

Nađa Duhaček je magistrirala ženske studije na Univerzitetu u Granadi, na temu "Prikazivanje obrazovanja i znanja u popularnoj kulturi". Predavanja i radionice na ovu temu držala je u IS Petnica, Centru za ženske studije, na Institutu za filozofiju i društvenu teoriju, na Institutu za sociološka i kriminološka istraživanja i u Haklabu Beograd. Jedna od osnivačica neformalne grupe "Nauka je ženskog roda".

Zakažite predavanje u Vašoj školi
Molimo Vas da unesete Vaše ime.
Naziv i mesto škole su obavezni.
Molimo Vas da unesete opis Vaše uloge u školi.