Tražimo nove predavače!

O projektu

Tražimo nove predavače da se priključe timu. Za više informacija i prijavni formular kliknite ovde.

Grupa O je nastala 2013. kao platforma za dijalog i diskusiju o obrazovanju i inkubator za nezavisne inicijative iz oblasti obrazovanja. Ortogonalno je skup predavanja koja na volonterskoj osnovi nudimo srednjim školama.

Predavanja su iz onih oblasti nauke i umetnosti koje su slabo zastupljene u školskom programu, a verujemo da su značajne, zanimljive i vredne pažnje. Ovo radimo sa ciljem da pospešimo kritičku misao i proširimo vidike mladeži u našim školama.

Ortogonalno je na usluzi nastavnicima, profesorima i direktorima. Pogledajte katalog predavanja u ponudi, i kontaktirajte nas!

Ortogonalno su osmislili i pokrenuli članovi Grupe O, mladi stručnjaci iz različitih oblasti prirodnih i društvenih nauka i umetnosti. Probna fazu započeta je jeseni 2014.

Cilj Grupe O je stvaranje prostora za razmenu ideja i iskustava i međusobno upoznavanje svih onih koji se na neki način bave obrazovanjem (ili žele da se angažuju), i zajednički rad na ostvarivanju tih ideja. Grupa O nema formalno članstvo i otvorena je za sve koji su zainteresovani da se pridruže.

Centar za promociju nauke podržava projekat Ortogonalno u školskoj 2016-17. godini.

logo-cpn